top of page
Zoeken
  • Winny de Ruiter

Dag 5 uit het leven van Jolynn's puppy's.

Bijgewerkt op: 4 nov. 2022

In 5 dagen tijd hebben de Welsh Springer Spaniëltjes een groei laten zien tussen de 40 en 50 % dus dat is super!

Ze liggen ook vrijwel voortdurend bij hun moeder te drinken.

Tot de 10e dag hebben ze hun oogjes en oortjes dicht zodat ze alleen op hun reuk en tast zintuigen aangewezen zijn. Het is dan ook een erg aandoenlijk gezicht om ze door de werpkist te zien tijgeren op zoek naar mama of lekker tegen de broers en zusjes aan te gaan liggen. Ook de tevreden geluidjes die ze laten horen als de melk begint toe te schieten zijn zo lief om naar te luisteren. Ze kruipen over elkaar heen op zoek naar de beste tepel en dat gaat allemaal heel flexibel.

Vandaag zijn we even tussen de buien door met Jenna en Jolynn naar het bos van Schuddebeurs gegaan. Jolynn vond het fijn om weer eens lekker te rennen maar ze wilde ook al weer vrij snel terug naar haar kroost.

Bij thuiskomt, na haar goed te hebben afgedroogd en ze zih weer voegde bij haar puppy's, werd er driftig naar haar toe getijgerd want ze wilden graag wat drinken bij mams.

De twee grootste, de broers, zorgen met kracht dat de melk toeschiet en de drie dames die iets kleiner van postuur zijn, hebben daar weer voordeel van, ook bij hen schiet de melk dan toe.

De namen voor de stambomen heb ik ook al bedacht omdat deze bij de geboorte aangifte moeten worden doorgegeven bij de Raad van Beheer en de rasvereniging van de Welsh Springer Spaniëls, de WSSC. Hier staan wij ook als fokker vermeld onder het kopje; pupinfo.

Al met al gelukkig



alleen maar goede berichten hier uit Noordgouwe.

Een fijne avond toegewenst en wordt vervolgd!

141 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page